Çiçek Balı

Arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Yararlanılan kaynağın cinsine göre geven, kekik üçgül, yonca, ıhlamur , pamuk vb. ballardır.

Çiçek balı, insan sağlığı için çok değerli ve besleyici bir üründür.

Kooperatifimiz üyeleri arılarını İç Anadolu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’nin yüksek yayla ve meralarındaki kır çiçeklerinin bol olduğu bölgelere nakil ederler. O bölgelerde elde ettikleri yada sağımını yaptıkları balları kooperatifimize getirirler.

Kooperatifimiz; Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun olan balları alır. Kooperatifimiz tesislerinde ürünler hijyenik koşullarda paketlenip, satış noktalarına ulaştırılır. Her bir kavanoz bal tüketilinceye kadar kooperatifimiz garantisi altındadır.

AMBALAJGRAMAJBARKODKOLİ İÇİ ADEDİ
Cam240g869010800240612
Pet460g869010835035412
Cam350g869010800490512
Cam850g869010800860612
Pet1000g86901080004956
Pet1500g86901080004644
Pet2000g86901080001124