Çiçek Balı

Arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Yararlanılan kaynağın cinsine göre geven, kekik üçgül, yonca, ıhlamur , pamuk vb. ballardır.

Çiçek balı, insan sağlığı için çok değerli ve besleyici bir üründür.

Kooperatifimiz üyeleri arılarını İç Anadolu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’nin yüksek yayla ve meralarındaki kır çiçeklerinin bol olduğu bölgelere nakil ederler. O bölgelerde elde ettikleri yada sağımını yaptıkları balları kooperatifimize getirirler.

Kooperatifimiz; Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun olan balları alır. Kooperatifimiz tesislerinde ürünler hijyenik koşullarda paketlenip, satış noktalarına ulaştırılır. Her bir kavanoz bal tüketilinceye kadar kooperatifimiz garantisi altındadır.

GRAMAJAMBALAJBARKODKOLİ İÇİ ADEDİ
240 grCAM869 0108 00240612
350 grPLASTİK869 0108 35035412
460 grCAM869 0108 00490512
850 grCAM869 0108 00860612
2 kgPLASTİK869 0108 3502244